Spring naar inhoud

Persoonlijk

Sinds de start van dit millennium ben ik leerkracht. Eerst op twee basisscholen in de Schilderswijk van Den Haag. Het is een interessante wijk waar je heel veel kunt betekenen voor de leerlingen en hun ouders. Ik heb veel ervaring opgedaan met het lesgeven aan de oudere leerlingen (groep 6, 7 en 8). Nu werk ik aan de andere kant van het spoor in het Laakkwartier op het MBO met studenten tussen de 16 en 20 jaar. Daar geef ik digitale vaardigheden en ben ik vakhoofd ICT en digicoach voor het team. Ook ben ik studieloopbaanbegeleider.

In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan om mezelf bij te scholen. Ik heb geleerd te presenteren, te coachen en te leiden. Allemaal interessante vaardigheden die me goed van pas kwamen in mijn functie als ICT-coördinator. Mijn ervaring als ICT-coördinator gebruik ik nu weer op het MBO.

Het is onbeschrijflijk wat het met je doet als een oud-leerling na een aantal jaar terug komt om je te vertellen hoe fijn hij/zij het bij je in de groep heeft gehad en hoe belangrijk je voor hem/haar bent geweest. Ik heb het geluk dat mij dit een aantal keer is overkomen en dat geeft me het gevoel dat ik voor hen iets heb kunnen betekenen. Ik hoop dat iedere (goede) leerkracht dit eens mag meemaken.

Al schrijf ik veel van mijn teksten op basis van wat ik meemaak op mijn werk, toch wil ik hier benadrukken dat ik niet spreek namens mijn werkgever. Alles wat ik hier schrijf, bedenk ik zelf en is mijn persoonlijke mening over zaken. Ook wil ik niet zeggen dat wat ik doe, altijd goed is. Ik hoop slechts dat ik hiermee mede-onderwijzers en -ICT’ers aan het denken zet over wat voor hun situatie werkt, zodat hun leerlingen/studenten zo goed mogelijk onderwijs mogen genieten.