Spring naar inhoud

Persoonlijk

Sinds de start van dit millennium ben ik leerkracht op de basisschool. Mijn ervaring ligt bij de oudere leerlingen, dus groep 6, 7, en 8. Het is niet dat ik de jongere leerlingen niet interessant vind, maar ik vind mezelf meer op mijn plaats in de bovenbouw.

Ik werk in de Schilderswijk van Den Haag. Ook nadat ik de keuze had gemaakt om op een andere school te werken, koos ik toch weer voor deze wijk. Het is een interessante wijk waar je heel veel kunt betekenen voor de leerlingen en hun ouders. Het is onbeschrijflijk wat het met je doet als een oud-leerling na een aantal jaar terug komt om je te vertellen hoe fijn hij / zij het bij je in de groep heeft gehad en hoe belangrijk je voor hem / haar bent geweest. Ik heb het geluk dat mij dit een aantal keer is overkomen en dat geeft me het gevoel dat ik voor hen iets heb kunnen betekenen. Ik hoop dat iedere (goede) leerkracht dit eens mag meemaken.

In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan om mezelf bij te scholen. Ik heb geleerd te coachen, te leiden en te presenteren. Allemaal interessante vaardigheden die me nu van pas komen in mijn huidige functie als ICT-coördinator.

Vanuit deze functie ben ik begonnen met dit blog over onderwijs mèt ICT. Hier schrijf ik mijn ideeën, bevindingen en meningen over dit onderwerp. Daarmee wil ik niet zeggen dat wat ik doe goed is. Ik hoop slechts dat ik hiermee mede-onderwijzers en -ICT’ers aan het denken zet over wat voor hun situatie werkt, zodat hun leerlingen zo goed mogelijk onderwijs mogen genieten.